Gerechten

Wij merken dat binnen ons team de vraag "wat staat er vanavond bij jouw op het menu?" vaak gesteld wordt.
Want het blijft toch een moeilijk opdracht: telkens weer inspiratie vinden om een nieuw en heerlijk gerechtje op tafel te toveren.
Statistieken wijzen bovendien uit dat de gemiddelde vrouw 6,5 uur per week achter haar fornuis staat, terwijl maar 20% van alle vrouwen echt graag kookt ...
En ja hoor, binnen ons team lijkt deze verhouding wel te kloppen :-)

En precies daarom kregen wij, Curtres-ladies, het idee om elkaar te inspireren. Elke maand opnieuw zal er iemand van ons team, haar favoriete gerechtje presenteren!
Interesse? Haal het receptje af in onze winkels, bekijk het op onze facebookpagina of print het af op onze website.

Smakelijk!
Team Curtres

Scampi's in het roze als voorgerecht.

Ik ben dolop scampi's bereid op allerlei manieren. Na de zoveelste bereiding met look en room heb ik mijn inspiratie eens aangesproken.

Tomaten en hun afgeleide producten vind ik ook altijd fijn om te gebruiken, vandaar dat ik dit gerechtje heb gemaakt met ketchup. Tot mijn grote verbazin kan ik hier heel wat mensen blij mee maken. Het grote voordeel is dat het klaar is in amper 15 minuten.

Kies je ervoor om het te serveren als voorgerecht, presenteer het dan met een toastje of een stukje stokbrood. Als hoofgerecht is het ook lekker met rijst of frietjes!

Pittige Spaanse rijstschotel van Conny

Mijn man en ik houden graag van goed gekruide gerechtjes en dit is er zo eentje van!

Hou je zelf van zachtere smaken, vervang je best de "arrabiata" tomaten door de natuurversie en spring je beter ook niet te kwistig om met de cayennepeper :-)

Het fijne aan dit gerechtje is dat je ongeveer een half uurtje voorbereidingswerk hebt en in de tijd dat het verder gaart in de oven, je alle tijd hebt om de keuken op te ruimen en eventueel de afwas te doen.

Op die manier kan je genieten van een heerlijk bord Spaanse rijstschotel in een opgeruimde keuken en heb je nadien minder werk.

Pasta met spinazie en kippenblokjes van Goele

Iedere dag werk ik tot 18u en elke dinsdag en donderdag heeft mijn vriend voetbaltraining om 19u30, wat dus wil zeggen dat we een snel gerecht op tafel moeten toveren. Pata bevat veel koolhydraten, een belangrijke energiebron en de kip bevat veel minder vet dan ander vlees. Spinazie barst dan weer van gezonde vitaminen en mineralen, wat het dus een ideale maaltijd maakt.

Ik heb er dan nog graag wat kruidenkaas bij, wat het voor mijn dus wel iets minder gezond maakt. Diepvriessinazie heeft verrassend genoeg wel een vergelijkbare voedingswaarde als het verse product. Om het gerecht nog sneller te bereiden, kan je daarom ook kiezen voor de diepvriesversie!

Smakelijk

 

Scampi's met een saffraansausje van Sonja

Ik kijk weer enorm uit naar de maand december. Zodra de goede man is langs geweest, kan ik samen met mijn kleinkinderen de kerstboom versieren.

Voor mij is dat puur genieten: de gezelligheid van de eindejaarsperiode, in combinatie van de warmte van familie en vrienden en lachende gezichten.

Misschien sta jij tijdens de feestdagen ook achter de kookpotten en kan ik jou inspireren met mijn licht, gezond en heerlijk scampi gerechtje?

Ik wens je alvast een vrolijk eindejaar en een schitterend 2018!

Witloofroomsoep door Ann

Met de koude winteravonden in aantocht, denk ik al volop aan bord heerlijk warme soep.

Want zo probeer ik vaak te variëren, want de keuze is reuze!

Het recept dat ik met jullie wil delen, is de favoriete soep van mijn dochter.

Smakelijk! Ann

Gratinschotel met broccoli en gehakt van Lina

Als fulltime werkende mama van 2 tieners is het avondeten vaak een uitdaging. Onze winkels zijn geopend tot 18h, wat betekent dat ik ten vroegste om 18.30 thuis ben om aan het eten te beginnen.

Op dagen dat de kinderen 's avonds nog gaan sporten, voorzie ik een ovenschotel die ik op voorhand kan klaarmaken. Bovendien maak ik er een paar gelijktijdig en vries ik verschillende porties in voor later.

Geef toe: gemakkelijk en bovendien lekker voor het hele gezin!

Geniet ervan, Lina

Onze 4 winkels