Wij merken dat binnen ons team de vraag "wat staat er vanavond bij jouw op het menu?" vaak gesteld wordt. Want het blijft toch een moeilijk opdracht: telkens weer inspiratie vinden om een nieuw en heerlijk gerechtje op tafel te toveren. Statistieken wijzen bovendien uit dat de gemiddelde vrouw 6,5 uur per week achter haar fornuis staat, terwijl maar 20% van alle vrouwen echt graag kookt ... En ja hoor, binnen ons team lijkt deze verhouding wel te kloppen :-)

En precies daarom kregen wij, Curtres-ladies, het idee om elkaar te inspireren. Elke maand opnieuw zal er iemand van ons team, haar favoriete gerechtje presenteren! Interesse? Haal het receptje af in onze winkels, bekijk het op onze facebookpagina of print het af op onze website.

Smakelijk!
Team Curtres


Gastgerecht Touch Of Gold augustus 2018

Met Touch of Gold is het onze missie om onze klanten te helpen Feelgood Ondernemers te worden. Dat wil zeggen dat we hen ondersteunen om een bedrijfs- en marketingstrategie uit te werken die volledig bij hen past en waar zij zich 100% comfortabel bij voelen.

Dat is ook hoe we zelf werken én leven: zoveel mogelijk doen wat we zelf heel graag willen én genieten van het leven. Lekker eten en drinken past dan natuurlijk ook perfect in ons plaatje! Liefst wel lekker en gezond erbovenop, zodat we kunnen genieten zonder schuldgevoel... met volle teugen, als bourgondiërs, zoals het 100% bij ons past! - Touch Of Gold

Pittige zoete aardappelpuree met feta en koriander

Zoete aardappel heeft een uitgesproken zoete smaak, waar niet iedereen voor te vinden is. Ook koriander is een delicaat kruid waar je voor of tegen bent. Als je deze 2 gaat combineren krijg je een verrassende combinatie die zelfs de grootste tegenstanders doet smelten. Voeg nog wat feta toe voor smeuïgheid en chilipeper voor wat pit en je hebt het perfecte bijgerecht bij lekker gebakken vis of gegrild vlees.

klik hier om het volledige recept te verkrijgen - smakelijk!!!

Gastgerecht Best-IT juli 2018

Deze maand presenteren Bert en Steven van Best-it hun favoriete gerecht. Best-it is wat ons betreft de oplossing voor zelfstandigen en KMO's die opzoek zijn naar een betrouwbare IT-partner. 

Samen met deze heren hebben wij voor Lingerie Curtres een op maat geschreven kassaprogramma ontwikkeld, waar bovendien onze gloednieuwe webshop aan is gekoppeld.

En dat is precies waarom wij voor Best-It kozen als onze IT-partner: persoonlijk advies, directe communicatie, samenwerken, kennis, maatwerk en toekomstvisie. - Best-IT

Poké bowl

Poké ( spreekt uit als pokay ) is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis in blokjes centraal staat. De poké bowl is dus een kom met gemarineerde en in kleine blokjes gesneden rauwe vis (zalm, tonijn of zelfs octopus) met groenten (komkommer, avocado, lente-ui, enz…) bovenop een portie rijst. De poké kan op smaak gebracht worden met een scheutje sesamolie, sojasaus of wat pepertjes en wordt standaard bestrooid met wat sesamzaadjes.

In Californië krioelt het al van de ‘pokerias’, en zoals wel vaker met Amerikaanse foodhypes, komt nu ook de poké bowl onze richting uit. Met ons recept vanavond misschien ook in jouw keuken?

klik hier om het volledige recept te verkrijgen - smakelijk!!!

Ovenschotel juni 2018

Ovenschotel met kabeljauwhaasje en kokkels

Ben je bij ons in de winkel en hoor je op de achtergrond iemand meefl uiten met de melodie? Kijk dan bij het buitengaan eens in de etalage, want dan heeft Lieve er weer pareltjes van gemaakt!

Ik ben een visliefhebber, ’t gans jaar door, lekker gezond en heel snel klaar,... Het makkelijkst aan een ovenschotel: kan vooraf gemaakt worden, oven op temperatuur laten komen, als laatste de vis erop, de oven in en klaar :)

klik hier om het volledige recept te verkrijgen - smakelijk!!!

Dessert april 2018

Gezonde pralines

Ik ben nogal een snoepertje, maar eet toch graag gezond, vandaar dit heerlijke pralientje. Dit snoepje bevat veel magnesium en jodium wat vooral in dadels en noten terug te vinden is.

Snoep gezond, eet een pralientje.

klik hier om het volledige recept te verkrijgen - smakelijk!!!

Voorgerecht maart 2018

Scampi’s in het roze als voorgerecht

Ik ben dol op scampi’s bereid op allerlei manieren. Na de zoveelste bereiding met look en room heb ik mijn inspiratie eens aangesproken. Tomaten en hun afgeleide producten vind ik ook altijd fijn om te gebruiken, vandaar dat ik dit gerechtje heb gemaakt met ketchup.

Tot mijn grote verbazing kan ik hier heel wat mensen blij mee maken. Het grote voordeel is dat het klaar is in amper 15 minuten.

Kies je ervoor om het te serveren als voorgerecht, presenteer het dan met een toastje of een stukje stokbrood. Als hoofdgerecht is het ook lekker met rijst of frietjes!

klik hier om het volledige recept te verkrijgen - smakelijk!!!

Menu februari 2018

Pittige Spaanse rijstschotel 

Mijn man en ik houden graag van goed gekruide gerechtjes en dit is er zo eentje van!

Hou je zelf van zachtere smaken, vervang je best de “arrabiata” tomaten door de natuurversie en spring je beter ook niet te kwistig om met de cayennepeper :-)

Het fijne aan dit gerechtje is dat je ongeveer een half uurtje voorbereidingswerk hebt en in de tijd dat het verder gaart in de oven, je alle tijd hebt om de keuken op te ruimen en eventueel de afwas te doen.

Op die manier kan je genieten van een heerlijk bord Spaanse rijstschotel in een opgeruimde keuken en heb je nadien minder werk.

klik hier om het volledige recept te verkrijgen - smakelijk!!!

Snel klaar-menu januari 2018

Pasta met spinazie en kippenblokjes  

Iedere dag werk ik tot 18u. en elke dinsdag en donderdag heeft mijn vriend voetbaltraining om 19u30, wat dus wil zeggen dat we een snel gerecht op tafel moeten toveren. Pasta bevat veel koolhydraten, een belangrijke energiebron en de kip bevat veel minder vet dan ander vlees. Spinazie barst dan weer van gezonde vitaminen en mineralen, wat het dus een ideale maaltijd maakt. 

Ik heb er dan nog graag wat kruidenkaas bij, wat het voor mij dus wel iets minder gezond maakt. Diepvriesspinazie heeft verrassend genoeg wel een vergelijkbare voedingswaarde als het verse product. Om het gerecht dus nog sneller te bereiden, kan je ook voor de diepvriesspinazie kiezen.

klik hier om het volledige recept te verkrijgen - smakelijk!!!

Kerstmenu december 2017

Scampi’s met saff raansausje  

Ik kijk weer enorm uit naar de maand december. Zodra de goede man is langs geweest, kan ik samen met mijn kleinkinderen de kerstboom versieren. Voor mij is dat puur genieten: de gezelligheid van de eindejaarsdagen, in combinatie met de warmte van familie en vrienden en lachende gezichten.

Misschien sta jij tijdens de feestdagen ook achter de kookpotten en kan ik jou inspireren met mijn licht, gezond en heerlijk scampi gerechtje?

Ik wens je alvast een vrolijk eindejaar en een schitterend 2018!

klik hier om het volledige recept te verkrijgen - smakelijk!!!

Herfstsoep november 2017

Witloofroomsoep

Met de koude winteravonden in aantocht, denk ik al volop aan een bord heerlijke warme soep. Zo probeer ik vaak te variëren, want... “de keuze is reuze“.

Het recept dat ik met jullie wil delen is de favoriete soep van mijn dochter.

klik hier om het volledige recept te verkrijgen - smakelijk!!!

Herfstmenu oktober 2017

Gratinschotel met broccoli en gehakt 

Als fulltime werkende mama van 2 tieners is het avondeten vaak een uitdaging. Onze winkels zijn geopend tot 18h, wat betekent dat ik ten vroegste om 18.30h thuis ben om aan het eten te beginnen. Op dagen dat de kinderen ‘s avonds nog gaan sporten, voorzie ik een ovenschotel die ik op voorhand kan klaarmaken. 

Bovendien maak ik er een paar gelijktijdig en vries ik verschillende porties in voor later. Geef toe: gemakkelijk en bovendien lekker voor het hele gezin!

klik hier om het volledige recept te verkrijgen - smakelijk!!!

Glutenvrij recept september 2017

Glutenvrij bananenbrood

Al jaren moet ik glutenvrij eten. Geen tarwe producten voor mij dus. Maar uiteraard eet ik ook graag zo gevarieerd mogelijk en zoek ik naar gezonde, én lekkere glutenvrije alternatieven op de niet-glutenvrije recepten.

Dit bananenbrood is er zo een voorbeeld van:

Heerlijk ter vervanging van brood maar ook als gezond tussendoortje een echte aanrader! Je kan er allerlei extra’s zoals noten, zaden, bosbessen,… aan toe voegen, maar ikzelf verkies het brood gewoon besmeerd met lekkere aardbei-confituur. 

klik hier om het volledige recept te verkrijgen - smakelijk!!!

Zomerse topper menu augustus 2017

Hartige quiche

Mijn zus woont in Gent en als wij bij haar op bezoek gaan, maken we samen deze lekkere quiche klaar (of twee). Je kan het met allerlei groenten bereiden en bijgevolg vaak variëren.

Bovendien kan je de quiche samen met een slaatje, wat pasta, een stukje stokbrood of natuurlijk een heerlijk wijntje serveren. Interessant is dat een quiche zowel warm als koud smaakt.

Voor mij staat een heerlijke quiche symbool voor lekker eten in een goed gezelschap, zoals mijn zus, mijn kinderen en kleinkinderen.

klik hier om het volledige recept te verkrijgen - smakelijk!!!

Zomerse topper menu juli 2017

Vitello tonnato

Met mijn Italiaanse roots verras ik mijn familie en vrienden graag op een warme zomeravond met deze Italiaanse topper: vitello tonnato naar het recept van Marco Cellini.

Het leuke aan dit recept is dat je alles op voorhand kan klaarmaken en op het moment zelf kan je meegenieten. 

Succes verzekerd!

Tip: serveren met een fris wit wijntje (mijn persoonlijke voorkeur een vino frizzante van de regio Friuli-Venezia-Giulia)

klik hier om het volledige recept te verkrijgen - smakelijk!!!

Proef het zuiden in juni 2017

Spaghetti met tonijnsaus - Spaghetti al tonna

Mijn favoriete vakantieland is Italië. Niet alleen omwille van de cultuur en de mooie stranden, maar ook voor de heerlijke en eenvoudige keuken.

Natuurlijk wil ik graag één van mijn lievelingsgerechten met jullie delen! Het is bovendien erg snel klaar en enorm eenvoudig door het minimum aan ingrediënten.

Probeer best kappertjes opgelegd in zout te vinden, want deze maken de saus minder zuur (ik weet zeker dat je het kan vinden in de Delhaize).

Klein weetje: in Italië is dit een voorgerecht, maar ik heb de hoeveelheden herleid naar een hoofdgerecht.

klik hier om het volledige recept te verkrijgen - smakelijk!!!

Heerlijk dessert voor mei 2017

Chocolademousse - Met een vleugje Grand Marnier

Ik heb er toch wel enkele nachtjes over wakker gelegen... Zeker als je mij kent en weet dat ik geen echte keukenprinses ben.

Uiteraard hou ik wel van lekker eten, in het bijzonder van zoetigheden. Daarom dat het mij vanzelfsprekend lijkt, jullie deze maand een dessertklassieker voor te stellen. Ik voeg er zelfs een vleugje nostalgie aan toe en ga terug naar mijn schooltijd: want het allereerste receptje wat ik ooit zelf uitprobeerde was chocolademousse in de klaslokalen van Mariaburcht.. 

Sindsdien genieten wij nog vaak van dit recept en is het zelfs uitgegroeid tot een familierecept! Wat mij betreft het ideale dessert in combinatie met een heerlijk kopje koffie.

klik hier om het volledige recept te verkrijgen - smakelijk!!!

Snel klaar menu april 2017

Lentepuree met zalm en waterkers - Met een friszoete honing-dilledressing

Als fulltime werkende mama van 2 jonge kinderen vind ik het dag na dag een uitdaging om een snelle gezonde volwaardige middag op tafel te zetten. Het houdt me vaak tegen om eens een nieuw gerechtje uit te proberen, want... gaan de kids het lekker vinden? Hoe lang ga ik er weer aan bezig zijn? Waarschijnlijk nadien een berg afwas?

En daarom wil ik jou, mijn lotgenote en alle andere dames, inspireren met dit receptje.

Want ik beloof je dat:
• dit gerechtje binnen de kortste keren op tafel staat
• de kinderen ervan smullen
• je kookt met verse seizoensproducten (bloemkool)
• je eventueel honing uit de streek kan gebruiken
• je een minimum aan afwas hebt, want het is een 1 pansgerecht

Veel kookplezier en jullie kennen deze wel: “de liefde gaat door de maag”!

klik hier om het volledige recept te verkrijgen - smakelijk!!!